Table of Contents
Voor anderen - o.a. contractors - die op het terrein of bedrijf komen - en niet bedrijfseigen werkzaamheden verrichten - hoeft het inlenende bedrijf de Arbowetgeving niet na te leven. Als het bedrijf bijvoorbeeld een monteur inhuurt voor onderhoudswerkzaamheden is het inlenende bedrijf niet verantwoordelijk voor de arbeidsomstandigheden van de monteur.
Dat wil niet zeggen dat het inlenende bedrijf voor deze groep derden helemaal niets moet doen - valbeveiliging dakwerken. De Arbowet kent namelijk een algemene bepaling (artikel 10) die bepaalt dat de inlener ook derden - die niet bedrijfseigen werkzaamheden - op het bedrijf komen uitvoeren, tijdens hun bezoek moet beschermen tegen gevaren voor hun veiligheid en gezondheid en moet behoeden voor ongevallen
Bijvoorbeeld als aanrijdgevaar door intern transportverkeer of de kans op explosiegevaar bestaat, moet het inlenende bedrijf dat deze medewerkers wel melden. De inlener hoeft niet de monteur te helpen bij veilig en gezond werken aan de installatie; dat is de verantwoordelijkheid van het onderhoudsbedrijf. Onder een ‘ernstig ongeval’ wordt verstaan arbeidsongevallen die geleid hebben tot: Overlijden; Blijvend letsel.
Ziekenhuisopname. Onder ‘ziekenhuisopname’ wordt verstaan dat een slachtoffer in een ziekenhuis wordt opgenomen. Poliklinische behandeling wordt dus niet als ziekenhuisopname beschouwd. Uitlenende bureaus zoals uitzend-, detachering- en payroll bureaus zijn verantwoordelijk voor de verzuimbegeleiding van inleenkrachten en een contract met een arbodienst. Indien inleenkrachten werkzaam zijn in fase A (met uitzendbeding) vallen ze voor verzuim onder het UWV.
Het projectvoorstel geeft de opzet van het project weer. Wie is de opdrachtgever, wie is de projectleiderDoelgroep/ klant/ eindgebruikersScope (afbakening van het project)Projectaanpak in grote lijnenRelatie en/ of raakvlakken met andere projectenBelanghebbende in kaart brengenVoorstel van de projectorganisatie Het is belangrijk om op voorhand duidelijkheid te scheppen over de omvang van het project.
Welke belangrijke veranderingen zijn inbegrepen (automatisering, applicaties, systemen…) (valbeveiliging).Door op voorhand voldoende aandacht te besteden aan de beperkingen van het project (wat wordt niet meegenomen) komt men soms sneller tot een helder beeld van de scope van het project. Geef antwoord op de vraag: met welke aanpak bereik je de vooropgestelde doelstellingen van het project? Mogelijke opties: uitbesteden, intern maken, VO breed voorbeelden zoeken,… Beschrijf hierin wat de belangrijkste afhankelijkheden met andere systemen, organisaties, locaties, processen, projecten, programma’s, … zijn
Deze beschrijving vormt de basis voor het belanghebbendenbeheer, waarbij je nadenkt in welke mate verschillende doelgroepen betrokken moeten worden, dan wel geïnformeerd moeten worden doorheen het project. Voorstel voor wie welke rol zal opnemen:Stuurgroep:SponsorSenior KlantSenior Leverancier.
Sommigen denken dat het model in het Verenigd Koninkrijk ontstaan is, rond de jaren 1990. Anderen crediteren het Franse Cap Gemini met het model. Het werd ontwikkeld als een tool voor het standaardiseren van projectplanning en bood een gestructureerde aanpak voor de projectinitiatiefase. Het acroniem werd ontwikkeld om managers en medewerkers te helpen om de verschillende componenten van de tool te onthouden.
Tegenwoordig wordt BOSCARD veelvuldig gebruikt in projectmanagement en wordt het vaak opgenomen als onderdeel van methoden als PRINCE2 en PMI. Hoewel er verschillende variaties op het model gebruikt worden, blijven de onderliggende principes hetzelfde. Het eerste component van BOSCARD is ‘background’, of achtergrond. Deze sectie van de methode geeft context aan het project dat in ontwikkeling is en legt uit waarom het project in de eerste plaats nodig is.
Beschrijf het probleem dat opgelost wordt en de kans die ontstaat door dit project. Dat helpt de belanghebbenden te begrijpen waarom het project belangrijk is. Bespreek de historie van het probleem en hoe de geassocieerde kans ontstond. valbeveiliging. Identificeer de belangrijkste belanghebbenden. Beschrijf de huidige status van het probleem of de kans
Het tweede gedeelte van de BOSCARD-tool omvat ‘objectives’, of doelstellingen. Dit component bevat de doelen die gesteld zijn voor het project. Enkele tips voor het uitwerken van dit onderdeel zijn: Gebruik SMART doelen. Dat zorgt ervoor dat de doelen duidelijk en meetbaar zijn. Dit is essentieel voor het meten van de voortgang.
Definieer succescriteria. Het moet duidelijk zijn voor de belanghebbenden wanneer het project geslaagd is. Communiceer de doelstellingen op de duidelijke manier. Dat zorgt ervoor dat iedereen op dezelfde manier naar de doelen toe kan werken. Het derde onderdeel van BOSCARD is gaat over de projectscope. In dit onderdeel worden de parameters van het project duidelijk uiteengezet.
Doorgaans worden opgenomen: deliverables, functionaliteiten, services etc. Wees duidelijk over wat niet wordt opgenomen in het project. Identificeer alle aannames die gedaan zijn over het project en de uitvoering daarvan. Overweeg de mogelijkheid om veranderingen door te voeren als het project wordt uitgevoerd. Het vierde element van BOSCARD is ‘constraints’, of beperkingen.
Enkele tips voor het doorlopen van deze stap: Zorg dat alle beperkingen vroegtijdig geïdentificeerd worden. Neem alle beperkingen op. Ook de beperkingen die niet significant lijken op het eerste gezicht. Voorbeelden zijn: financiële beperkingen, tijdsbeperkingen, technische beperkingen, beperkingen op het gebied van wet- en regelgeving en meer. Beoordeel de impact van alle beperkingen.
Communiceer de beperkingen met alle belanghebbenden van het project en zorg dat zij op de hoogte zijn van de zaken die het project kunnen beïnvloeden. ‘Assumptions’, of aannames vormen het vijfde element van BOSCARD. valharnas. Enkele tips voor het uitwerken van deze sectie: Neem alle aannames op in de lijst. Voorbeelden zijn aannames over middelen, tijdlijnen, technische haalbaarheid en meer
Test de aannames indien nodig met ondersteunend onderzoek. Identificeer mogelijke risico’s die verbonden zijn aan het doen van deze aannames. Communiceer de aannames die gedaan zijn met alle belanghebbenden voor transparantie en eerlijkheid. Risico’s is het zesde element van de BOSCARD-methode. Deze sectie omvat alle risico’s die verbonden zijn aan het project.
Voorbeelden van categorieën waarin risico’s kunnen ontstaan zijn: budget, middelen, tijdlijnen, technische kwesties, belanghebbendenconflicten of externe factoren zoals wet- en regelgeving. Beoordeel de waarschijnlijkheid dat de risico’s een probleem gaan vormen en de impact van elk risico. Dat helpt om prioriteiten te stellen. Ontwikkel mitigatiestrategieën. Communiceer de risico’s met de belanghebbenden voor volledige transparantie.
Table of Contents
Latest Posts
Valbeveiliging - Veiligheidslijn vs. Positioneringslijn - HITS.be
Typen Leeflijnen - Veiligheidslijn vs. Positioneringslijn - HITS.be
Vanglijnen En Verbindingsmiddelen Voor Valbescherming - Veiligheidslijn vs. Positioneringslijn - HITS.be
Navigation
Latest Posts
Valbeveiliging - Veiligheidslijn vs. Positioneringslijn - HITS.be
Typen Leeflijnen - Veiligheidslijn vs. Positioneringslijn - HITS.be
Vanglijnen En Verbindingsmiddelen Voor Valbescherming - Veiligheidslijn vs. Positioneringslijn - HITS.be